nijmegendeelstad

Omgeving van Nijmegen

Omgeving van Nijmegen

Wonen in een stad kan soms heel druk zijn en ook de nodige stress met zich meebrengen. Soms kan het fijn zijn om deze drukte even te ontsnappen en de natuur in te gaan. Nijmegen is een van deze drukke steden, echter heeft Nijmegen ook veel rustige plekken. De omgeving van Nijmegen is heel groot en hier zijn veel natuurgebieden. Zo bevindt Nijmegen zich aan de Waal en heb je rond de Waal heen veel natuurgebieden. Hier kun je verschillende dingen doen, maar vooral lekker wandelen en fietsen. Zo zijn er veel polders waar je naar toe kunt gaan en kun je hier ook wilde dieren tegen komen. Je hebt bijvoorbeeld in de polders bij de Waal veel wilde paarden en deze zie je ook regelmatig. Daarnaast zijn er speciale fietsroutes die je kunt fietsen en kun je hier de hele dag zoet mee zijn. In Nijmegen zelf heb je ook natuurparken en kun je ook kijken naar veel oude gebouwen. Het honigcomplex is bijvoorbeeld al heel oud en in dit gebouw kun je veel dingen doen. Hier kun je bijvoorbeeld spelletjes doen en kun je in dit gebouw zelfs paintballen met andere mensen.

Kastelen

Gelderland en vooral Nijmegen staan ook bekend om zijn kastelen. Als je in de omgeving van Nijmegen woont kun je ook voor de kastelenroute kiezen. Hierbij ga je langs kastelen in daarbij liggende dorpen zoals Doorwerth, Doornenburg en Hernen. Dit zijn oude kastelen waarbij je ook naar binnen kunt gaan en hier kun je ook eventueel eten. Op deze manier leer je ook van de geschiedenis van Gelderland en kan dit interessant zijn. De kastelenroute kun je goed combineren met een fietsroute en kun je op deze manier ook goed in beweging komen.

Waalstrand

In de zomer ben je vaak toe aan verkoeling en kan het lekker zijn om naar het strand te gaan. Vaak kies je dan voor het strand in Scheveningen, maar heb je in Nijmegen ook de Waal. Bij de Waal in Nijmegen heb je verschillende strandjes waar je lekker kunt zitten in de Zomer. Hier kun je lekker ontspannen, maar kun je ook kiezen om in het water te gaan. Je moet echter wel oppassen omdat hier in de zomer een sterke stroming kan staan. Deze stroming is heel sterk en hier kun je niet in zwemmen. Je kunt eenvoudig met de auto bij dit waalstrand komen en je hoeft maar 5 minuten te lopen.

MEER TE WETEN KOMEN