nijmegendeelstad

Waar kun je verblijven in eigen land?

Om een gezellig dagje uit of een leuk weekendje weg te gaan hoef je helemaal niet zo ver te zoeken. In Nederland zijn er namelijk enorm veel leuke dingen die je kan doen. Er zijn mooie steden die je kunt gaan bezoeken, maar je kan het ook rustiger aan doen en genieten van de natuur. In dit artikel vertel ik meer over de mogelijkheden in Nederland. Van grote steden tot minder bekende plaatsen en dorpjes op het platteland.

1. Kies een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam of Maastricht 

Als je op stedentrip gaat in ons eigen land kan je kiezen uit veel mooie grote steden. Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van ons land en daarom ook een attractie voor toeristen. Je zult er veel toeristische activiteiten vinden en je kan helemaal toerist in eigen land spelen. In Rotterdam is dit al een stuk minder het geval. Het is een moderne stad die er alsnog heel mooi uit ziet. Ten slotte is ook Maastricht een van de favoriete van veel stedentrippers. Het is namelijk een stad waar je heerlijk kan shoppen en zo een weekendje zoet bent.

2. Ontdek leuke dorpjes op het platteland 

Natuurlijk hoef je geen grote stad te bezoeken om een plezierig weekendje weg te gaan. Je kan natuurlijk ook kleinere dorpjes bezoeken, bijvoorbeeld in de kop van Noord-Holland, in Limburg of in Friesland. Hier zijn veel leuke kleine dorpjes waar je helemaal tot rust kan komen en optimaal kan genieten van de natuur. Het zijn de ideale bestemmingen voor mensen die houden van wandelen en/of fietsen, maar dit niet in drukke gebieden willen doen. Natuurlijk zijn er nog enorm veel andere mogelijkheden in ons land en voor iedereen is er wel wat leuks te vinden. Denk jij er nou aan om een gezellig dagje of weekendje weg te gaan? Plan dit dan op tijd zodat je je dag(en) alvast goed kan inplannen en je tijd optimaal kan benutten.

3. Ontdek wat minder bekende Nederlandse steden

Stedentrip Den Bosch

Den Bosch is de hoofdstad van Brabant. Den Bosch heeft een prachtig maar zeker ook zeer gezellig stadscentrum waar naar hartenlust gewinkeld kan worden. Je vindt daarnaast op bijna iedere hoek wel een goed restaurant of uitgaansgelegenheid. In het centrum van Den Bosch staat de Sint Janskerk. De stadsmuren en de mooie grachtjes zorgen voor een bijna sprookjesachtige uitstraling.

Stedentrip Maastricht

Wellicht een van de leukste stedentrips in Nederland is een stedentrip naar Maastricht! Je kunt in deze prachtige stad genieten van de geschiedenis, in overvloed winkelen en er zijn een veelvoud aan goede en gezellige cafés en eetgelegenheden. Een echte bourgondische stad met een grote keus aan mogelijkheden.

Stedentrip Nijmegen

Nijmegen is met trots de oudste stad van Nederland en dat is te merken aan haar rijke geschiedenis. Struin langs de Waalkade, bezoek het Valkhofpark met resten van het Romeinse verleden of duik in één van de vele boetiekjes in het gezellige stadscentrum. De stad biedt ook tal van gezellige eetcafés en terrassen, perfect voor een ontspannen middag. Met zijn unieke mix van historie en bruisende stadsleven is Nijmegen een must-visit voor elke stedentripper. Tip: bekijk ook onze volledige reisgids voor de provincie Gelderland.

Stedentrip Zwolle

Zwolle is de trotse hoofdstad van Overijssel en heeft een rijk verleden als Hanzestad. De historische binnenstad wordt gekenmerkt door oude stadsmuren, grachten en statige panden. Slenter door de Broerenstraat met zijn unieke winkeltjes of bezoek Museum de Fundatie voor een dosis kunst. De vele terrassen op de Grote Markt nodigen uit tot een gezellige pauze. Of je nu van cultuur, winkelen of gastronomie houdt, Zwolle heeft het allemaal.

Stedentrip Leeuwarden

Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Friesland, biedt een fascinerende combinatie van Friese tradities en stedelijke dynamiek. Ontdek de scheve toren, de Oldehove, wandel door de knusse straatjes of bezoek het Fries Museum voor een stukje geschiedenis. De stad is ook rijk aan gezellige kroegjes en terrasjes, ideaal om te genieten van een traditioneel Fries gerecht of drankje. Leeuwarden verrast en betovert met zijn eigenzinnige charme.

Stedentrip Deventer

Deventer, gelegen aan de IJssel, is een van de vijf oudste steden van Nederland. Bekend om het jaarlijkse Dickens Festijn, de stad ademt een unieke historische sfeer uit met zijn goed bewaarde middeleeuwse centrum. Wandel langs de IJsselkade, duik in een van de antiquariaten in de Walstraat of proef de beroemde Deventer Koek in een lokaal café. Met zijn rijke cultuur en gastvrije sfeer is Deventer een stedentrip waard.